O odznaczenie państwowe dla rodziców Alfie'go Evans'a

W dniu, w którym żegnamy małego Alfie’go Evans’a…

O odznaczenie państwowe dla rodziców Alfie'go Evans'a

11.785 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.

O odznaczenie państwowe dla rodziców Alfie'go Evans'a

W tym dniu, w którym żegnamy małego Alfie’go Evans’a, chcemy być blisko z jego rodzicami.

Sprawa chłopca unaoczniła dobitnie wielu z nas w jakiej sytuacji może znaleźć się każdy rodzic.

Jak w walce z systemem państwowej opieki zdrowotnej i władzą sądowniczą przegrywają prawa rodziców do walki o życie i zdrowie dziecka.

Chcemy jako Polacy stać na straży życia, każdego życia, i chcemy by taką postawę reprezentowały również nasze władze państwowe.

Stąd nasz apel do Prezydenta RP Andrzeja Dudy, by niezłomną postawę rodziców Alfie’go uhonorował polskim odznaczeniem państwowym.

Chcemy, by w ten sposób głos Polski za życiem każdego dziecka, oraz za prawem rodziców do walki o nie, był słyszalny nie tylko w Polsce, ale też szeroko poza jej granicami.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Szanowny Panie Prezydencie,

kiedy 25 kwietnia zamieścił Pan w mediach społecznościowych wpis na temat małego Alfie’go Evans’a ogarnęła mnie duma, że Prezydent mojego kraju tak jednoznacznie opowiada się po stronie życia i prawa rodziców do walki o swoje dziecko.

Alfie odszedł od nas po kilkunastu miesiącach nierównych zmagań z chorobą, bezdusznym systemem ochrony zdrowia oraz brytyjskim sądownictwem.

W tej walce towarzyszyli mu jego rodzice. To ich niezłomna postawa uczyniła przypadek Alfie’go głośnym na całym świecie. To dzięki ich rodzicielskiej miłości ludzie w wielu krajach mogli zadać sobie kilka fundamentalnych pytań. O życie, o śmierć, o miłość, która daje nam wiarę i wytrwałość w sytuacjach beznadziejnych.

W naszym kraju, jak chyba w żadnym innym, sprawa Alfie’go poruszyła serca wielu Polaków.

Dlatego proszę Pana, Panie Prezydencie, o jeszcze jeden gest wobec rodziców chłopca. Gest, który uhonoruje ich postawę. Postawę sprzeciwu wobec świata gdzie walka o życie dziecka przegrywa z systemem, który chce władać życiem każdego z nas.

Chcę też, by w ten sposób wzmocnił Pan wizerunek Polski i Polaków jako społeczeństwa, które stoi na straży życia każdego dziecka oraz prawa rodziców do walki o nie.
Proszę, by nadał Pan polskie odznaczenia państwowe rodzicom Alfie’go Evans’a, by w ten sposób głos Polski w obronie życia, każdego życia, stał się słyszalny szeroko także poza jej granicami.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

O odznaczenie państwowe dla rodziców Alfie'go Evans'a

Podpisz tę petycję teraz!

11.785 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.