Petíció a sportszerű szabályokért

050 000
  39 021

39 021 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 50 000 aláírást.

Gender ideológia a sportban? Tisztességes feltételeket a sportolóknak!

Másfél éve a CitizenGO közösség több mint 100 000 tagja fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőihez, miután az Olimpiai Bizottság megerősítette azt a szabályt, amely lehetővé teszi a biológiailag férfi versenyzőknek, hogy a nőkkel szálljanak versenybe.

A fenti szabályok még most is érvényben vannak, még mindig megengedik a férfiaknak, hogy a nők között versenyezzenek, ha a tesztoszteron szintjük a megelőző 12 hónapban nem haladta meg a 10 nanomol/litert.

A gender ideológia az olimpián kívül számos más helyi és nemzetközi versenybe beszivárog. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség szabályainak köszönetően nemrégiben például egy új-zélandi, erdetileg férfi, jelenleg "nőként" versenyző állampolgár nyert ezüstérmet a Súlyemelő Világbajnokságon, a női, 90+ kg-os súlycsoportban. Azonkívül, hogy a férfiak biológiai előnnyel indulnak a nőkkel szemben izomtömegüket, tüdőkapacitásukat és méreteiket tekintve is, aggasztó körülmény, hogy a ma már a női Laurel nevet viselő Gavin Hubbard eredetileg férfi súlyemelőkét kezdte pályafutását. Ez azért érdemel szót, mivel a férfi súlyemelők nehezebb súlyokkal edzhetnek női társaiknál, így a kikpépzett férfi versenyzőnek több izmot volt alkalma építenie a női versenyzőknél, akik az érvényben lévő szabályok szerint a női edzésterv szerint készültek a versenyre.

Minden gondolkodó ember beláthatja, hogy sportszerűtlen, ha a női versenyszámokban férfiak versenyeznek, mégis, aki felemeli a szavát ellene, könnyen lehet transzfóbnak kikiáltva... Gyanítható, hogy a jövőben (5, 10 vagy talán 100 év múlva) a Bizottság érvételeníteni fogja a sportszerűtlen, ideológián alapuló szabályok mentén született eredményeket. Ehhez viszont újra és újra hallatnunk kell a hangunkat! Tartozunk ennyivel a jövő generációinak.

A téli olimpiai játékok közeledtével a téma újra aktuális és releváns.

Kérjük, csatlakozzon a petícióhoz, tiltakozva a gender ideológia hatására létrehozott sportszerűtlen szabályok ellen! Írjunk együtt levelet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjainak!

Részlet a korábbi petíciónkból:

2016 elején erősítette meg az Olimpiai Bizottság azt a szabályt, amely lehetővé teszi a biológiailag férfi versenyzőknek, hogy a nőkkel szálljanak versenybe. Hivatalos olimpiai iránymutatásokat kellett megváltoztatni ahhoz, hogy azt is megengedjék a transznemű személyeknek, hogy akkor is részt vehessenek a versenyen, ha nem estek át átalakító sebészeti beavatkozáson.

A Bizottság által kiadott nyilatkozatban ez áll:

„Sebészeti anatómiai beavatkozás előírása a részvétel előfeltételeként nem szükséges a tisztességes verseny megőrzéséhez, és összeegyeztethetetlen lehet a jogfejlődéssel és emberi jogi fogalmakkal is.”

Ez azt jelenti, hogy biológiailag férfi sportolók szinte fenntartás nélkül indulhatnak a női versenyszámokban a „politikai korrektség” nevében.

Írja alá a petíciót, és kérje meg az Olimpiai Bizottságot, hogy változtasson szabályozásán, és igazságos feltételeket biztosítson a sportolók számára!

A férfiak biológiai előnnyel indulnak a nőkkel szemben izomtömegüket, tüdőkapacitásukat és méreteiket tekintve is. Ezt erősíti meg Psychology Today cikke is:

"A férfiak fizikailag erősebbek a nőknél, akik átlagosan alacsonyabb izomtömeggel rendelkeznek mind abszolút értelemben, mint a test teljes tömegéhez viszonyítva. [...] A férfiak csontjai, inai és szalagjai tömörebbek, erősebbek. [...] A férfiak nagyobb szív- és érrendszeri tartalékkal, nagyobb szívvel, a testtömeghez viszonyítva nagyobb tüdőtérfogattal, magasabb vörösvérsejtszámmal és haemoglobinnal rendelkeznek.”

Egy élsportolók közt végzett erőpróba megmutatta, hogy a legerősebb női sportolók ereje alig haladja meg a férfiaknál mért átlagértéket.

Ezek a biológiai különbségek nem tűnnek el attól, hogy egy férfi úgy dönt, hogy nő lesz. A transznemű aktivisták azzal érvelnek, hogy a "legtöbb" előnye a biológiai férfi létnek eltűnik, amikor a transznemű személy tesztoszteron kezelésen  és hormonterápián esik át, de ezek a feltételezések nem nyertek tudományos bizonyítást, sőt, vannak olyan velünk született adottságok, amiket nem lehet megváltoztatni.

Az Olimpiai Bizottság először 2003-ban engedte meg a transznemű sportolók részvételét az olimpián, de a probléma a gyakorlatban idén jelenik meg először. Valószínűleg két brit sportoló lesz az első két biológiai férfi, aki nők között versenyzik az augusztusi olimpián.

+ Letter to:

Írja alá most

Please enter your zip code
Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Férfiak nők ellen? Tisztességes játékot a sportversenyeken!

Tisztelt Nemzetközi Olimpiai Bizottság!

A téli olimpiai játékok közeledtével ismételten aggodalmamunkat fejezzük ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi szabályok szerint a játékok során a női sportolók között transzgender személyek, tehát biológiailag férfiak is versenyezhetnek, hátrányos helyzetbe hozva női társaikat.

Biológiailag a férfiak előnyt élveznek a nőkkel szemben izomtömegük, tüdőkapacitásuk és méreteik tekintetében is. A józan ész és a tudomány is megerősítik a biológiailag férfi sportolók tisztességtelen előnyét női társaikkal szemben. Nincs rá bizonyíték, hogy a hormon és tesztoszteron terápia minden biológiai előnyt megszüntet, sőt, vannak olyan adottságok, amiket lehetetlen megváltoztatni.

Kérjük, tartsák tiszteletben a női sportolók jogát és az esélyét arra, hogy tisztességes versenyben vegyenek részt.

Minden gondolkodó ember beláthatja, hogy sportszerűtlen, ha a női versenyszámokban férfiak versenyeznek. Gyanítható, hogy a jövőben (5, 10 vagy talán 100 év múlva) a Bizottság érvételeníteni fogja a sportszerűtlen, ideológián alapuló szabályok mentén született eredményeket.

Tartoznak annyival napjaink sportolóinak, hogy tisztességes versenyt biztosítanak számukra. Ezért arra kérjük Önöket, változtassanak politikájukon, és ne engedjék, hogy férfiak versenyezzenek a női versenyszámokban.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]