CitizenGO Hrvatska

Petr Jašek češki humanitarni radnik i misionar koji je otišao u Sudan pomagati potrebnima, a ubrzo nakon toga i sam postao progonjen u sudanskim je zatvorima proveo 15 mjeseci dijeleći ćeliju s pripadnicima islamističkim ekstremistima, pripadnicima IS-a. Pogledajte film u kojem Petr govori o vremenu provedenom u zatvoru i uvjerite se kako zajedno može utjecati na odluke moćnika. Hvala svim potpisnicima CItizenGO peticije: "Oslobodite Petra Jašeka" koja je bila jedan od ključnih karika u njegovu osobađanju kao i oslobađanju njegovih suradnika Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla.

U Norveškoj, poznatoj po govoru o toleranciji i ljudskim pravima, temeljna ljudska prava, kao što je pravo na priziv savjesti se ne poštuju.

Godine 2002. Belgija je postala druga zemlja u svijetu, nakon susjedne Nizozemske, koja je ozakonila eutanaziju. Tijekom sljedećih 10 godina Belgija je postala živući laboratorij za radikalne društvene promjene.

Taxpayer funding should not be used to push a radical agenda on the public, period. The public have a right to be protected from EU Commission interference in areas which remain the exclusive competence of the Member States.

Therefore, this petition asks the EU Ombudsman to scrutinize the Commission's funding of the ILGA, a powerful promoter of the LGBT agenda. At the same time, this petition also calls on the Commission to stop funding the ILGA, and to reduce, from 80% to 10%, the possible funding of lobby organisations' annual forecast budgets.

Egipatski sud osudio je tri tek punoljetna tinejdžera na pet godina zatvora. Učinio je to nakon što su snimili video u kojem se navodno “rugaju islamu” i vrijeđaju obezglavljivanje koje provodi ISIS protiv kršćana u regiji.

4. veljače UN je izdao poštanske markice koje slave homoseksulanost i transrodnost. Šest novih maraka pokazuje tzv. “izlaženje iz ormara”, odnosno javno priznavanje homeseksualnosti, ljubljenje istospolnih parova, homoseksulalni par s djetetom, osobu s krilima leptira koja predstavlja transrodnu osobu te mnoštvo drugih rodova s porukom “nalazimo se svugdje”.
Jednostrana odluka UN-a da promiče „LGBT seksualna prava“ vrijeđa osjetljivost velikog broja nacija te se protivi kulturi, tradiciji, zakonima i religijskim uvjerenjima brojnih članica UN-a. Recite UN-u da prestane nametati rodnu ideologiju:

28. veljače 2016. u Švicarskoj će biti održan referendum "Za brak i obitelj protiv nepravde prema bračnim parovima" Demokršćanska narodne stranke CVP" pokrenula je referendumsu incijativu o uklanjanju porezne diskriminacije koja tereti bračne parove, ali i za definiciju braka "kao stabilnu dugoročnu i zakonski reguliranu zajednica muškarca i žene". Dok homoseksualni lobi - i unutar CVP - bijesni protiv inicijative, pozivamo na CVP da svim silama ustraje u obrani braka kao zajednice žene i muškarca.

Otkad je 21. siječnja mandatar Tihomir Orešković predstavio popis ministara ne stišavaju se reakcije na imenovanog ministra kulture dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, povjesničara koji radi na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

EU će 3. veljače 2016. glasati o nacrtu rezolucije: „Plansko krvoproliće religijskih manjina od strane „Islamske države“. Tijekom rasprave o ovom tekstu Visoka predstavnica Federica Mogherini odbila je koristiti pojam genocid. Tražite od europarlamentaraca da priznaju ovaj masakar kao genocid jer to i je!

Prije mjesec dana UN je usvojio rezoluciju koja vođe Sjeverne Koreje upućuje na Međunarodni kazneni sud (ICC) po pitanju ljudskih prava.

Prema američkom State Departmentu, ta zlostavljanja uključuju optužbe za nezakonito oduzimanje života, mučenje, čedomorstvo, izgladnjivanja kao i nasilje nad slobodom savjesti, izražavanja, okupljanja i kršenje medijske slobode..

21. prosinca Odbor za ljudska prava New Yorka objavio je nove zakonske smjernice koje propisuje gradski zakon protiv diskriminacije. Novi dodaci su zapanjujući i totalitarni.

Potpišite peticiju, izrazite svoje protivljenje ovakvim totalitarističkim odredbama.

Napadi na slobodu govora i izražavanja mišljenja i vjeroispovjesti pod krinkom tolerancije i poštivanja se nastavljaju. FIFA TV iz "poštovanja" je cenzurirala traku koju je nosio Neymar: "100% ISUS" Cenzuriranje izražavanja vjerskih osjećaja protivno je ne samo njihovom etičkom kodeksu nego i Općoj deklaraciji o ljudskim pravima koja jamči pravo na slobodu vjeroispovijedi. Nemojte dozvoliti zatiranje slobode govora i izražavanja vlastitog mišljenja i uvjerenja u ime tolerancije i političke korektnosti.

Potpišite peticiju: zatražite vraćanje originalnog videa i ustanite u obranu slobode izražavanja vlastitih uvjerenja!

Kršćanskom paru Marius i Ruth Bodanriu u Norveškoj socijalna služba je 16. studenog na temelju optužbe koja uključuje kršćansku indoktrinaciju i radikalizaciju uzela petero djece. Molimo Vas potpišite peticiju kojom pozivamo norvešku vladu da odmah omogući povratak djece njihovim roditeljima Ruth i Marius, i pod hitno zaustavi religijski progon. Također tražimo reakciju Europske unije a po potrebi i sankcije budući da Norveška ovakvim sustavom ugrožava pravo roditelja na odgoj njihove djece.

Prošli tjedan je na američkoj ABC televiziji prikazan uistinu skandalozan nastavak američke TV serije Scandala. Osim što cijeli nastavak promiče Planned Parenthood i političare koji herojski brane tu najveću organizaciju za abortus koja prodaje organe abortirane djece,  glavni lik serije Olivija Pop prikazana je kako vrši pobačaj dok u pozadini svira „Tiha noć.“

Potresi u Nepalu ranije ove godine, ponovno su razotkrili užasan problem trgovanja djeceom radi seksa u Nepalu i Indiji. Žrtve potreva, koje su i onako već bile siromašne postale su beskućnici, inznimno ranjivi za lažna obećanja o poslu i boljem životu u Indiji. Međutim ono što dočekuje te djevojčice je pakao na zemlji. Nedavno je u Nepalu izabran novi premjer. Pozivamo njega, njegovog indijskog kolegu i međunarodnu zajednicu da stane na kraj barbarstvu i trgovini djecom radi seksa.

Indija bi uskoro mogla kriminalizirati pravo na vjersku slobodu. Dva zastupnika hinduističke nacionalističke stranke Bharatiya Janata: Tarun Vijaya i Yogi Adityanath pripremili su prijedlog zakon čiji je cilj spriječiti indijske građane koji bi se odlučili obratiti s hinduizma na drugu religiju te spriječiti prakticiranje bilo koje vjere osim hinduizma. Peticijom tražimo da BJP da odustane od ovog nepravednog zakona. Prijedlog zakona još nije predstavljen u indijskom parlamentu i još imamo vremena utjecati na ishod.

PUŠTEN KARL ANDREE  (ENGLESKI)

Karl Andree, (74) koji je na Bliskom istoku živio posljednjih 25 godina. Uhićen je nakon što su u njegovu autu nađena boca vina.

Halloween se danas ubraja među najpopularnije i najkomercijaliziranije poganske praznike, ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, nego i na starom kontinentu, ali i po cijelom svijetu. Nameće se kao ozbiljan suparnik katoličkoj svetkovini Sviju svetih i Dušnom danu. Zbog uloge koju u njemu igraju vještice, što god pod tim imenom netko podrazumijevao, prozvan je i „Noć vještica“.

27.10.2015. Na iznenađenje mnogih, u kampanju za legalizaciju pobačaja uključio se i irski glumac Liam Neeson koji u zastrašujućoj Amnestyjevoj reklami izgovara sljedeće riječi: